SWEET OPPARR
ABOUT LINKIES TUTOBIES FLAVORS FOLLOW HOME


kimkirah. 22. malaysian. uum student.










© Skin & header by eyka. original from Atiqah Jaidin. thanks to wana & ayuni for the navigation. Do tell me if I do not credit yours. *peace*
habuk habuk.. fuuuuuhhhhh~ #RRCS4RRYC
Tuesday, 22 April 2014 | 0 comment(s)

habuk habuk! fuuuuuuhhh~ *tiup habuk sampai muncung mulut2*

ok..dah agak lama kirah tak update blog kan.. *biar laa tak de orang baca pun..
1st of all..kirah nak cite pasal #redribbonconcert..
tu bukan hashtag dy sebenarnye..hehe
okok.. ni program yang kirah join under UUM.. RM15 that we have to pay..
bertolak pukul 8 lebih dari DPP.. then sampai DTSO.. nasib baik event tak start lagi..
ok.. mula-mula ada 2 orang penyanyi kelahiran UUM.. abang Zack ngan Abang Wali..
kirah tak tahu lagu ape dyorg nyanyi.. x jelas sangat..pastu.. Fahrin Ahmad keluar as a informal emcee..hehe..pastu Bob Yusry plak kuar.. abang Bob nyanyi sambil 4 orang wanita bertuah dapat berlakon atas pentas dengan abang Fahrin.hahak.. seyesly..lawak.. comel pun ade.. pastu,keluar laa..
main highlight malam ni..iaitu Najwa Latiff.. hehe.. dia nyanyi lagu 'Hilang' dengan 'Sahabat'..best.. ni adalah kali kedua kirah dapat jumpa NL live...time kat matrik dulu.. pernah NL datang buat konsert..oh yeah.. kirah KMPPian..hehe..batch 2012/2013.. kelas A1P4.. proud to be KMPPian..hehe..rindu sakura kat padang,,rindu tengok chinese boys playing netball.. *opss

keluar topic dah..adoi..k laa..camtu je kisahnye..balik r..dah habis program..hehe..

#ok..pergi konsert ni sebenanye objectif utama benda lain..tapi lain yang dapat.. *adoi,sentap!

yang kirah sempat bagi perhatian tadi.. penceramah tu called by 'abang pie' ngan ustazah..
-kenapa perlu kita memulaukan orang yang menghidap HIV/AIDS?
-kenapa kita perlu berprasangka buruk terhadap mereka?
main point yang dapat.. sampingan dia..
kalau time dulu2,kampung2 kan.. kalau ade yang HIV/AIDS mesti ketua kampung suruh halau keluar kampung.. hina sangat kah mereka? mereka tidak dipinta lahir begiu.. mereka memerlukan sokongan dari kita.. untuk mengharungi dugaan itu..
kalau kita pun turut memulaukan mereka.. apa akan terjadi?
pikirlah wahai bijaksana~

ok laahh...sampai disitu sahaja..
adios~ wan an.. ^.^