SWEET OPPARR
ABOUT LINKIES TUTOBIES FLAVORS FOLLOW HOME


kimkirah. 22. malaysian. uum student.










© Skin & header by eyka. original from Atiqah Jaidin. thanks to wana & ayuni for the navigation. Do tell me if I do not credit yours. *peace*
Award Liebster tagged
Tuesday, 30 September 2014 | 0 comment(s)

Assalamu'alaikum and ni hao...
Rules:
  • Mention the person who nominated you with a link to their blog
  • Answer the 11 question asked
  • Nominate 11 other blogger with smaller following but with lots of potential
  • Create 11 your own question for them to answer
  • Notify your nominate.

hehe..ni hao.. for the first time tagged by Our lovely Ajan! hehe.. Jan..kirah pun malu sebenarnye..sorry for le awkward greet..hehe..maap2..
haa..nak minta maaf lagi sekali..cukup 29hari kirah lambat reply tagged..haha..
kirah tak tahu ape nak buat..sebab first time kan..hehe..*alasan2..* haha..lepas tengok2 orang lain punya tagged..ok..slowly kirah start ek..

Soalan cepumas dari Ajan:
1. Apakah benda paling jauh yang boleh korang capai tanpa mengubah posisi asal korang?
Handbag yang letak atas katil..haha.. 
2. Nyatakan 3 lagu "most played" dalam phone korang.
hurmm.. agak susah nak pilih top 3 ni..almaklumlaa musiXmatch mne ade top 3 most played ni..tapi sebagai ganti.. lagu favorite sekarang ialahhh..
1.Peter Pan(BOTH CHINESE AND KOREAN) - EXO (mestilaa exo!!)
2.SUJU - MAMACITA
3.QINGFEIDEYI-HARLEM YU (Dah jadi fav sebab tiap2 kali klaz mandarin lecturer pasang)
3. Waktu dan tarikh korang jawab soalan ni.
5.08PM 30/9/2014 haaa.. lepas nak dekat sebulan tak buka blog..haha
4.Capai buku paling dekat dengan korang, buka mukasurat 15. Taip ayat baris ke-5.
"ETNOSENTRISME,XENOSENTRISME DAN RELATIVITI BUDAYA.".Hahaha..korunk dapat agak tak buku ape kirah ambil? Hubungan Etnik derr..yang mampu capai..
5.Letak top 3 link blog yang ada kat dashboard korang.
1.http://isyapurple.blogspot.com/
2.http://justforfund.blogspot.com/
3.http://mysweetpealife.blogspot.com/
hehehe.. orang yang bakal di tagged oleh kirah..huwahuwahuwaa~
6.Berapa umur korang 20 tahun akan datang?
aigoo..20 tahun akan datang kirah umor 17 kot..ehhh??
haha..okok..sincerely 40..insyaAllah..time ni dah ada menantu..pergghh..jauh angan kau syakirah..
7.Prefer pakai jam kat tangan belah kanan  atau kiri?
Kiri2! hehe.. sebab sebelah kanan pakai bracelet.. kalau cincin pulak sebelah kanan..hehe..jawab lebih plak..
8.Apakah benda pertama yang korang fikir bila dengar perkataan "hensem"?
Crush! lelaki Idaman Malaya.. hehe..yelaa.. mestilaa nak husband hensem..nnti anak2 tmbh2 hensem n cantik...ehhh?? gelal laa..haha
9.Ada weird habit? Jika ada,nyatakan. (cth: Suka bau buku baru lama-lama / suka telan ubat gigi)
haha..tak de kot..tapi tak suka kalau ada orang yang suka makan berbunyi..hish.. ase nk sepak jee..geram tol..
10.Upload gambar dekstop korang.
hahaha.. dah guna desktop ni dah sebulan lebih..malas nak tukar..hehe

11.Tulis nombor soalan yang korang tak dapat nak jawab dengan jujur.
tak ada..sume jawab dengan sejujurnye..hehe

okay! kirah dah jawab sume soalan Ajan..
kini kirah nak nominate plak blogger lain..

1.http://isyapurple.blogspot.com/
2.http://justforfund.blogspot.com/
3.http://mysweetpealife.blogspot.com/
4.http://stupidity-zone.blogspot.com/
5.http://mizzikastories.blogspot.com/
6.http://shaaminashabuya.blogspot.com/
7.http://hibaeri.blogspot.com/

Soalannya:

1.Dah berapa lama berblogging?
2.Apa lagu favourite Top 5 sekarang?
3.Apa matlamat yang korang mesti capai dalam 5 tahun akan datang?
4.Apa impian yang ingin dicapai pada suatu masa dahulu dan tak tercapai, tapi korang tak menyesal malah bersyukur?
5.Wallpaper phone sekarang gambar sape?
6.Kalau study suka suasana macam mana? (bising2 macam dengar lagu atau sunyi sepi?
7.Kalau tengah kusut, Apa korang buat? (update status FB? contoh je..hehe)
8.Apa perkataan bahasa asing yang pertama korunk belajar or ingat sekarang?
9.Kalau di beri peluang untuk menjadi seseorang,siapa yang ingin anda jadi?
10.Kalau di beri pilihan untuk memilih antara "dijodohkan dengan pilihan parent" dengan "pilihan sendiri" mana yang anda pilih?
11.Latest task you were doing and what is its benefit? (Tak termasuk post ni)

haaa..mohon jawab dengan sejujurnye yee..
hehehe...kirah tak tepati a few rules..hehe..tpi terpulanglaa nak buat tak..