SWEET OPPARR
ABOUT LINKIES TUTOBIES FLAVORS FOLLOW HOME


kimkirah. 22. malaysian. uum student.










© Skin & header by eyka. original from Atiqah Jaidin. thanks to wana & ayuni for the navigation. Do tell me if I do not credit yours. *peace*
Kematian.
Tuesday, 2 June 2015 | 2 comment(s)

Assalam..
Anyeong..
okayy.. First of all.. Kirah tak tahu nak cakap apa..
Like speechless.. Within this week..
I was informed for 3 death which is close me..
Innalillah..
It's giving me goosebum.. I'm scared..
Bayangkan.. All the three death that I informed..is shocking..

First is my friend..
Muhammad Amirul Ikhwan.. Ikhwan..Yup..Ikhwan.. I miss him already..
I still remember.. Kirah dapat tahu berita pemergian Ikhwan agak awal..
Arwah pergi pukul 5.40pm.. dan kirah dapat tahu.. It was like..6.30pm or something like that..
Kirah tak tahu nak buat ape bila first time dapat tahu..
Kirah tahu melalui whatsapp Awatif..one of my besties.. And to confirmed it..
She asked me to access her FB.. sebab dia ada share pasal arwah..
My hand was trembling.. I dont know what to do.. tap the FB icon or not..
because I'm too scared to accept the truth.. Sincerely.. then I'm gather my brave to tap it.. then.....
BAM!! once I'm open it... Her post.. about him.. and..yeahh..
BAMM.. my handphone was slipped from my hand.. It just like a shocking news to me..
Bayangkan.. 2 or 3 days ago.. I don't know why.. Kirah rindu kat Ikhwan.. tak tahu kenapa teringat kat arwah.. tapi tak jumpa.. Rasa macam semalam nampak muka pucat dia pergi kelas sebab demam.. and I'm giving him a panadol.. just in case his headache getting worst.. hoping that the panadol could relieve a bit..

Believing or not.. I'm crying.. Crying.. yes.. Crying.. Suddenly I'm feel so weak.. I'm feel like..Is this a dream? I can't accept this.. And until now I'm still can't believe that he's gone.. Then.. to get back my soul.. I called my mom.. crying to her..
"Ummi.. isk isk isk.. ummi.. ummi.."
"Ummi dah agak dah.. pagi tadi ummi rasa tak sedap hati.. kenapa? selawat.. selawat.. jangan nangis macam tu.. Angah kan kuat?"
"Ummi.. kawan angah dah tak ada..isk isk isk.. Ummi.. what I have to do?"
"Selawat ngah.. tak baik nangis macam tu.. Kenapa nak sedih..
kita hanya terpisah dengan dia hanya dengan kematian..
dia di alam lain..dah-dah jangan sedih..
biasalah.. dah nak dekat puasa ni..ramai yang Allah sayang Dia akan ambil..
pegi solat,.
sedekah al-fatihah banyak-banyak..
baca yassin.."
"Ummi.. angah tak sempat jumpa dia.. sekarang pun tak ada transport nak jenguk dia buat kali terakhir.."
"Tak apa.. kita hantar melalui doa saja..dah jangan nangis..pegi solat.."
"okay.. bye ummi.. I love you.."
"hurmm.. okay-okay..bye"

Then.. I was like such a tiny little ant..Sincerely rasa macam tak de semangat sangat-sangat..
Kirah rasa macam something terbuku dalam dada..rasa macam tak sedia nak menerima kenyataan ni.. Ya Allah semoga Ikhwan bersama dengan orang yang Engkau kasihi.. Aamiin..

Second.. kawan kirah punya kawan punya Ayah.. bayangkan.. dia tengah gelak-gelak.. then just like 10 minutes after that.. crying like crazy.. because she got a news that her dad is gone.. and kirah tahu dari roommate, Fuzah.. because she is her coursemate..

Third, My roommate's friend's father.. Ayah Fana.. Kirah kenal agak rapat dengan Fana.. Ayah Fana pun just a shocking jugak..sebab berdasarkan apa Fuzah cerita kat Kirah.. Ayah dia just sesak nafas..and fainted.. bayangkan.. its not like a harm.. pastu dimasukkan dalam wad about a week.. then baru je dapat berita.. He's gone..

Ya Allah.. Now Kirah rasa apa yang dikatakan Ajal kita bila-bila masa sahaja.. tak akan terlambat atau cepat walau sesaat.. Ya Allah kau lindungilah Kami..Kurniakan kami dengan pengakhiran yang baik (husnul khatimah).. Aamiin..

kimkirah