SWEET OPPARR
ABOUT LINKIES TUTOBIES FLAVORS FOLLOW HOME


kimkirah. 22. malaysian. uum student.










© Skin & header by eyka. original from Atiqah Jaidin. thanks to wana & ayuni for the navigation. Do tell me if I do not credit yours. *peace*
Temperature...
Friday, 1 August 2014 | 0 comment(s)

Assalamu'alaikum and anyeong! ^o^
ermm..First of all,nak cite alkisah yang berlaku semalam..aigoo..dunno what to say..its so nerve-wrecking situation..idk how to explain..ok..alkisahnya macam ni..maghrib tadi Along ajak pegi beli tiket sebab hari Isnin ni Along ngan Abang Long dah masuk keja..then sebelum pegi beli tiket pegi ambil akir dulu..my younger brother..hehe.. *smooth intro* .. selepas itu.*skema sangat la weyh* kami menuju ke stesyen bas Tesco,Kota Bharu untuk membeli tiket..bapak ar weyh ramai gilax orang.. seriously.ramai sangat.. Jammed kot!!
seterusnya *skema lagi* kami merancang untuk ke rumah sedara kami..then kirah planned nak lalu ikut laluan Telipot *orang Kelantan tahu laa kat mna..* baru je nak masuk traffic light kanan..perghhh.. Jammed weyh!! then tukar laluan.. *tuut..tuuut..navigation searching* haha..then pusing kiri ikut laluan depan KB Mall..pastu..sampai bawah flyover tetiba temperature naik..kirah macam.."ape na buat nih?" kang meletup macam dalam drama korea yang selalu kirah tengok tu.. "kang meletup, mati laa aku! rosak ke ape ke..apa aku nak buat nih,adooii"..pastu Abang Long pun cakap.."Turn off engine! pasang lampu hazard!" I was like.. err.. ehh?? okok.. then kirah pun turn off engine and pasang lampu hazard..time ni kat traffic light sebelah KB Mall.. you know what I mean.. In the mid of jammed!! tetiba temperature naik mendadak.. perghhh!! takut seyhh!!
then Abang Long pun.. "masuk belakang KB Mall nilaah.. kite brenti keta jap..".. kirah pun..okok..kalut seyh..ohh.. haa..lupa nak cakap..kirah yang drive sebab Abang Long lupa bawak lesen..kirah tak kisah pun..*its a practise to me..inilah tujuan sebenar lesen P..sebelum dpt CDM lesen.. then kitorng brenti kejap.. sambil brenti tuh.. perghh.. belakang KB Mall lagi jammed dohh.. then tak jadilaa pegi umah sedara.. aih.. pastu time brenti tu.. Akir tekan err.. *ape nama benda ni ek?* err.. yang sebelah break tu.. bukan break tangan..yang tekan dengan kaki..hahaha..paham2 laa korunk.*almaklum laa saya pemilik lesen P lagi...lepas tu..rehat kejap.. dalam 20 min kot..then drive balik rumah..pheww.. nasib baik temperature dh turun and tak naik sangat dah..perghh.. tadi temperature naik lebih separuh..  hehe.. then kirah drive sampai balik umah nenek.. brenti situ jap makan megi ketam..perghhh...sedaappp! haha.. ape hikmah ek? hurmm.. sama2 kita renungkann.. hurmm.. di masa akan datang kot..nanti tahu la ape hikmahnye..kirah tak tahu lagi buat masa sekarang..hehe.. ok laahh.. end of story! *applaused*..hehehe..trimas..trimas *sambil mendepa tangan..proudly* haha.. thats all.. daa.. *wink* *aegyo,aa~ ing~* hahahaha..

kimkirah